گزارش آسوشیتدپرس از کشتی المپیک لندن: ایران پایاندهندهی سلطه روسیه در آینده نزدیک
۱۳۹۱/۵/۲۳
خبرگزاری آسوشیتدپرس در گزارشی که درباره رقابتهای کشتی المپیک منتشر کرده به تمجید از عملکرد ورزشکاران ایرانی پرداخت و پیشبینی کرد که ایران در آینده میتواند به سلطه روسها در کشتی جهان پایان دهد
به گزارش روابط عمومی فدراسیون کشتی، خبرگزاری آسوشیتدپرس نوشته است: جای تعجب نداشت که روسیه موفق شد در جدول مدالهای رشته کشتی در بازیهای المپیک
رده اول را به خود اختصاص دهد، اما نتایجی که در لندن به دست آمد، نشان میدهد که ایران و جمهوری آذربایجان میتوانند در چند سال آینده خطر جدی و قدرتمندی برای روسیه باشند.
ایرانیها که در رقابتهای کشتی فرنگی قهرمانی جهان در سال 2011 عملکرد خوبی داشتند در لندن برای نخستین بار توانستند طلای المپیک را کسب کنند. آنها به سه مدال طلا در کشتی فرنگی رسیدند. شنبه شب جمهوری آذربایجان هم به دو مدال طلای کشتی رسید. یعنی برابر با تعداد کل مدالهایی که پیش از این در کشتی المپیک گرفته بودند. آمریکایی هم در 96 کیلوگرم آزاد مردان و 74 کیلوگرم این ماده توسط جیک وارنر و جردن بوروگز به دو نشان طلا رسیدند.
محمد بنا سرمربی تیم کشتی فرنگی ایران چند روز پیش گفته بود: «با وجود این که سال گذشته در رقابتهای قهرمانی جهان به موفقیتهای خوبی رسیده بودیم، اما مردم ایران هنوز تواناییهای ما را باور نداشتند. آنها فکر میکردند که حداکثر میتوانیم یک نقره یا برنز بگیریم، ولی حالا فکر میکنم که همه در حال جشن گرفتن هستند ».
بنا نقش مهمی در پیشرفت کشتی فرنگی ایران داشته است. ایرانیها در یک دهه گذشته تلاش زیادی برای ارتقای سطح کشتی فرنگی خود انجام دادند و در این مدت قهرمانانی همچون حمید سوریان (که در المپیک پکن به مقام پنجم رسید) و امید نوروزی را پرورش دادند.
شب تاریخی آذربایجان به قیمت قربانی کردن روسها تمام شد زیرا طغرل عسگروف 19 ساله آذربایجانی موفق شد بسیک کودوخوف روس را که قهرمان چهار دوره جهان است در مسابقه فینال شکست دهد.
با این حال، هیچ کس از این کشورها انتظار ندارد که تا پیش از المپیک ریو که چهار سال دیگر برگزار میشود، به قدرت روسیه که یازده مدال از جمله 4 طلا را تصاحب کرد، غلبه کند ولی به نظر میرسد که حالا رقابتهای کشتی در سطح بینالمللی شدیدتر شده و رقبا فاصله خود را کاهش دادهاند.
ایران شش مدال گرفته که سه مدال آن از جنس طلا است و جمهوری آذربایجان هم به هفت مدال از جمله دو طلا دست یافته است. زیک جونز سرمربی تیم کشتی آمریکا میگوید: برنده شدن خیلی دشوار است. کشورهای جهان از هر زمان دیگری قدرتمندتر شدهاند و سازماندهی بهتری دارند.
آمریکا هم که در پکن نمایش ضعیفی داشت، این بار نشان داد که پیشرفت کرده و چهار مدال از جمله دو طلای لندن را به خود اختصاص داده است. نمایش فراموش نشدنی بوروگز باعث شد که افراد زیادی او را درخشانترین ستاره کشتی المپیک لندن بدانند.
باروفس در یک رقابت حساس و نفسگیر موفق شد مقابل دنیس چارگوش از روسیه در یک مسابقه سه تایمه به پیروزی برسد و پس از آن در فینال صادق گودرزی از ایران را مغلوب کرد. وی با یک «زیرگیری دو خم» موفق شد گودرزی را شکست دهد تا تبدیل به چهره جدیدی در کشتی آمریکا شود. وی پس از این موفقیت گفت که اگر ملکه انگلیس هم به تشک کشتی میآمد از او هم زیر دو خم میگرفت!
آرتور تایمازوف ازبکستانی هم موفق شد به انتقاداتی که از او میشد و افرادی که معتقد بودند او در 33 سالگی نمیتواند یک طلای دیگر کسب کند، پاسخ دهد. وی با کسب سومین طلای متوالی خود در وزن 120 کیلوگرم المپیک، توانست با رکورد الکساندر کارلین کشتیگیر افسانهای روسیه برابر کند.
در کشتی زنان، ژاپنیها طبق انتظار درخشیدند و سه وزن از چهار وزن به مدال طلا دست یافتند. کائوری ایچو و سائوری یوشیدا ستارههای کشتی زنان ژاپن هر دو موفق شدند به سومین طلای متوالی خود در المپیک برسند.
البته سطله ژاپنیها بر کشتی زنان میتواند برای فدراسیون جهانی کشتی دردسرساز باشد زیرا فیلا در تلاش است تا کمیته بینالمللی المپیک را متقاعد کند که کشتی زنان میتواند در هفت وزن (برابر با تعداد وزنهای کشتی مردان) در المپیک حاضر باشد. در شرایطی که یک کشور به راحتی میتواند در یک رشته سایرین را کنار بزند، متقاعد کردن IOC برای گسترش آن رشته کار دشواری است.
زنان کشتیگیری آمریکایی هم برای دومین دوره پیاپی به مدال المپیک دست یافتند. "کلاریسا چون" موفق شد نشان برنز را از آن خود کند تا در کنار کولمن اسکات کشتیگیر آزادکار مردان آمریکا که او به برنز رسیده بود، قرار بگیرد اما تیم کشتی فرنگی آمریکا که پنج سال پیش عنوان قهرمانی جهان را کسب کرده بود، چنان عملکرد بدی داشت که ایجاد تغییرات اساسی در برنامه کشتی فرنگی این کشور محتمل به نظر میرسد.